&noscript=1" />

✓ Handgemaakt in Nederland

✓ Zonder pesticiden gekweekt

✓ Gerecycled en tweedehands

✓ Dagelijkse verzending

Droogbloemen in fles | Doe-het-zelf!

Wij zijn gek op droogbloemen hier bij Second Green. Bloemen plukken, drogen en schikken… lekker ontspannend en je houdt er wat moois aan over! Maar als je zelf bloemen gedroogd hebt of losse droogbloemen hebt gekocht, wat kun je er dan eigenlijk mee doen?

Naast een boeket schikken zijn er allerlei andere creatieve projecten waar je je droogbloemen voor kunt gebruiken. Deze leuke DIY voor droogbloemen in fles is één van onze favorieten!

Benodigdheden

Fles

De keuze voor een fles laten we aan jou over. Wij gebruiken graag allerlei kleine flesjes en andere vondsten van de rommelmarkt, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een oude drankfles gaan. Het etiket verwijder je met wasbenzine of door de fles in heet water met afwasmiddel te weken.

Buisjes, potjes en karaffen werken natuurlijk ook prima.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn weer helemaal terug en je kunt ze nu gelukkig op allerlei plekken kopen. We hebben wel gemerkt dat ze in de winkel vaak aan de dure kant zijn en niet altijd van de beste kwaliteit (vaak een beetje geplet).

Online droogbloemen kopen is een goede optie, aangezien veel winkels een grotere variëteit hebben, de bloemen vaak van hogere kwaliteit zijn en de prijzen meestal lager. Bij Second Green koop je droogbloemen vanaf €0,50!

Je kunt natuurlijk ook je eigen droogbloemen kweken. In onze ervaring werken bijvoorbeeld strobloemen en lamsoor heel erg goed. En als je geen tuin hebt maar toch je bloemen zelf wilt drogen, dan kun je natuurlijk ook naar een pluktuin gaan. De dichtstbijzijnde pluktuin vind je hier.

Vergeet niet: Houd rekening met de grootte van de fles die je hebt uitgekozen bij het kiezen van je droogbloemen. Voor de kleinere flesjes ga je natuurlijk liefst voor bloemen met niet al te grote kopjes, anders passen ze misschien niet.

Pincet

Het handigst is een extra lang pincet, vooral als je fles aan de grotere kant is. Deze koop je bijvoorbeeld als keukenpincet of aquariumpincet.

Optioneel

Wat je maar wilt! Werk bijvoorbeeld met:

  • Deco zand
  • Doppen van kurk
  • Raffia touw
  • Mooie deco steentjes of kristallen
  • Schelpen
  • Lampjes
Droogbloemen in fles zelf maken

Droogbloemen in fles schikken

Als je alle benodigdheden bij elkaar verzameld is, is het tijd om je droogbloemen in fles te schikken. Dit kan nogal een priegelwerkje zijn! Wij gebruiken twee verschillende technieken.

Kleine fles

Voor kleine flesjes halen we de kopjes van kleine bloemen en zaaddoosjes af. Vervolgens kun je deze simpelweg in het flesje schudden. Je kunt echter ook een mini droogboeketje maken.

Om te zorgen dat de bloemetjes niet uit elkaar vallen, bind je het boeketje vast met bijvoorbeeld wat raffia touw. Als je dit er niet leuk uit vindt zien, kun je altijd wat losse bloemetjes onderin schikken, of wat deco zand op de bodem gieten, zodat je het stukje touw niet ziet.

Grote fles

Grotere flessen kun je ook vullen met losse bloemkopjes en zaaddozen, maar aangezien je wat meer ruimte hebt, kun je er ook voor kiezen om de steeltjes eraan te laten zitten.

Je kunt hier natuurlijk alle kanten mee op, afhankelijk van de bloemen die je gekozen hebt. Bij gebrek aan inspiratie kun je altijd even op Pinterest kijken!

Afwerken

Sommige flessen met droogbloemen zien er gewoon zo al prima uit, maar je kunt natuurlijk nog wat accenten toevoegen om de jouwe af te werken:

  • Zoek een kurk of dop die in je fles past als je er geen hebt, of maak er zelf eentje.
  • In flessen met een dunne hals, zoals drankflessen, kun je ook een decoratieve kaars steken.
  • Bind wat raffia om de hals van je fles.
  • Ontwerp en print zelf een leuk label voor op de fles.

Als je nog meer vragen hebt over deze leuke DIY of als je je eigen tips voor droogbloemen in fles schikken wilt delen, laat dan hieronder een comment achter!

Wij ♥ onze abonnees

Ontvang 10% korting op je volgende bestelling, krijg interieur inspiratie in je mailbox en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties.

Lees het privacybeleid voor meer info.

Foto van auteur

Marijke

Hoi! Ik ben Marijke, de kamerplantenexpert van Second Green. Met jaren ervaring in het kweken van kamerplanten en een huis dat meer op een uit de hand gelopen jungle lijkt, ben ik de aangewezen persoon om jou te helpen je groene vingers te ontwikkelen! Meer over mij en Second Green

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
All search results