✓ Handgemaakt in Nederland

✓ Zonder pesticiden gekweekt

✓ Gerecycled en tweedehands

✓ Dagelijkse verzending

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Als je net een mooi boeketje droogbloemen hebt aangeschaft, vraag je je misschien af: Hoe lang blijven droogbloemen goed? Goeie vraag! Het fijne aan droogbloemen is dat ze een stuk langer mooi blijven dan een normaal boeket. Dit maakt ze een lekker duurzame en goedkope optie.

Lees verder voor alles wat je moet weten over hoe lang droogbloemen mee gaan en hoe je ervoor zorgt dat je boeket mooi blijft.

Hoe lang blijft een normaal boeket goed?

Als je een normaal boeket bloemen lekker vers koopt, kan-ie tot wel twee weken mee gaan, al is het meestal wat korter. In sommige gevallen blijven bepaalde bloemen zelfs langer mooi, dus die kun je weer in een apart vaasje zetten om extra lang te genieten.

Om ervoor te zorgen dat verse bloemen goed blijven, gebruik je een schone vaas die je regelmatig bijvult. En natuurlijk gebruik je de klassieke truc van het schuin afsnijden van bloemstelen.

Sommige bloemen uit een vers boeket doen het top als droogbloemen. Wanneer ze een beetje slap beginnen te hangen, kun je ze uit het boeket halen en ondersteboven op een droge plek ophangen. Op die manier kun je daarna nog maandenlang nagenieten van de gedroogde versie. Extra fijn voor boeketjes met een speciale betekenis, zoals een bruidsboeket of eentje die je cadeau hebt gekregen.

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Als je een boeket droogbloemen hebt gekocht, of als je een vers boeket gedroogd hebt, wil je natuurlijk weten hoe lang je ervan kunt genieten. Hoe lang blijven droogbloemen goed? Met een paar simpele tips behoorlijk lang.

Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat je droogboeket op z’n minst zes maanden meegaat. Maar in veel gevallen is dat nog een stuk langer. Bij Second Green hebben we gemerkt dat zelfs de meest fragiele bloemetjes meestal wel een jaar goed blijven voordat de eerste blaadjes beginnen te vallen, en de wat stevigere exemplaren (zoals lamsoor) nog veel langer.

De conclusie is dus dat hoewel zes maanden het minimum is, veel droogbloemen nog veel langer meegaan. Droogboeketten van tientallen jaren oud zien er soms nog prima uit! Een super duurzaam alternatief voor verse bloemen dus. En hoewel ze vaak iets duurder zijn in de aanschaf, zijn droogbloemen op de lange termijn een stuk goedkoper dan telkens een nieuw boeket kopen.

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Welke droogbloemen gaan het langst mee?

Of je droogbloemen een lang leven beschoren zijn, hangt vooral af van het soort bloem. Alle droogbloemen zijn fragiel, maar sommige soorten meer dan andere. Bloemen met veel kleine blaadjes gaan vaak wat minder lang mee, omdat ze meestal na een bepaalde tijd hun blaadjes beginnen te verliezen.

Zoals eerder gezegd, zijn andere droogbloemen juist behoorlijk stevig. Het meest robuust zijn echter de wat hardere gedroogde decoproducten, die houden het nog veel langer uit. Dit hebben we bijvoorbeeld gezien bij onze akelei zaaddoosjes. Deze hebben we tot op heden eigenlijk nooit lelijk zien worden.

Als je dus écht geen zin hebt om soms je droogboeket te moeten vervangen, ga je het best voor zaaddoosjes, gedroogde deco takken en ander minder fragiel materiaal.

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Hoe houd je je droogbloemen goed?

Hoewel je het uiteindelijke verval van de meeste droogboeketten niet kunt tegenhouden, zijn er wel wat dingen die je kunt doen om het proces te vertragen. Hier zijn een paar tips:

  • Droogboeketten doen het op droge plekken in huis beter. In de badkamer of keuken, waar het vaak wat vochter is, gaan ze meestal sneller achteruit.
  • Droogbloemen houden niet van zon. Dit kan ervoor zorgen dat de mooie kleuren vervagen.
  • Je kunt droogbloemen sprayen met een beetje haarlak zodat de blaadjes beter op hun plaats blijven. Spray niet van te dichtbij, want dan loop je juist het risico dat je de fragielere blaadjes er met de straal vanaf blaast.
  • Zoek een mooie vaas uit voor je droogbloemen en laat ze verder zoveel mogelijk met rust. Raak in elk geval de blaadjes niet aan, alleen de stengels.

Als je nog meer vragen hebt over hoe lang een droogboeket goed blijft of als je je eigen ervaringen wilt delen met deze superhippe natuurlijke deco-optie, laat dan hieronder een comment achter! ?

Wij ♥ onze abonnees

Ontvang 10% korting op je volgende bestelling, krijg interieur inspiratie in je mailbox en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties.

Lees het privacybeleid voor meer info.

Foto van auteur

Marijke

Hoi! Ik ben Marijke, de kamerplantenexpert van Second Green. Met jaren ervaring in het kweken van kamerplanten en een huis dat meer op een uit de hand gelopen jungle lijkt, ben ik de aangewezen persoon om jou te helpen je groene vingers te ontwikkelen! Meer over mij en Second Green

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
All search results